Slaap lekker zuster

Het is avond, ik loop mijn laatste rondje over de afdeling, mijn voeten doen zeer en ik kijk op de klok, 22:39 over een kleine 10 minuten komt de nacht collega voor de overdracht. Ik zucht, nog een kamer. Kamer 10, zachtjes klop ik op de deur en zet mijn maat 47 laarzen in beweging om binnen te lopen.

Je kijkt me aan, een zwakke lach verschijnt om je mond. In de hoek je rollator uit het jaar nul, welke kleur was die nou ook alweer? In de gedachte stap ik naar je bed. Ineens zeg je:”Hij is zo mooi rood” wijzend op de rollator in de hoek. Verschrikt kijk ik haar aan en de glimlach word nog breder. Je kijkt voor de negende keer die avond op mijn borst en leest Julia, bij het zwakke licht van het verkleurende nachtlampje valt de N net in het duister. Ik lach naar haar en vraag of je lekker ligt, je knikt. Dit heb ik allemaal gekregen en vol trots kijk je de kamer rond. Toen ik vroeg van wie zij je heel resoluut:” van mijn broer.”.

We hebben nog even een tijdje zitten keuvelen op de rand van je bed, je vertelde over Afrika, en alle andere reizen die je maakte. Achter mij hoorde ik de klik van de deur en wist dat mijn nacht collega binnen was, je keek me aan, en zei:” Ga maar snel, des te eerder kan je tegen je vriendin aan kruipen.” Je gezichtsuitdrukking veranderde en er vormde een denkrimpel in je hoofd. Sorry zei je ik bedoelde natuurlijk je vriend. Ik zei dat het wel ging lukken want ik had een nieuw dekbed overtrek gekocht, een met een koninklijk tintje. je lachte, het was me een eer meneer de koning. Ik wenste je goede nacht net als iedere avond en verdween. Glimlachend.

Zo dit was het stukje verpleeghuis wat er vooraf ging. Na mijn overdracht begint de koude weg naar huis van 90 minuten reizen met het OV. Om 23:00 vertrek ik en ik kom om 00:30 aan op het station in mijn dorp. Dan is het nog 10 minuten lopen, wanneer ik met mijn half bevroren vingers het slot kan open draaien met mijn sleutel bos.

Ik schop mijn schoenen uit en nam een spurt te trap op, daar stond mijn bed, een bobbel onder de deken verraden dat ik niet alleen sliep vannacht. Mijn nieuwe dekbed overtrek zag er echt heel mooi uit en gemaakt van een zachte gladde stof! Heerlijk!! Ik trok mijn pyjama aan en dacht aan de woorden van de mevrouw op kamer 10. “Het was me een waar genoegen meneer de koning”. Ik grinnikte, dat was ook zo, ik was de koning te rijk met deze lieve jongen naast me, een schone kamer, kaarsjes aan en het dekbed overtrek. Nee geen koning maar wel de koning te rijk.

Slaap lekker;

ben je nou ook zo benieuwd waar ik het overtrek vandaan heb? Nou heel simpel van Dekbed – Discounter, het is goedkoop en een goede kwaliteit. Neem een kijkje het is echt de moeite waard. KLIK HIER

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.