Zuster? Waar ga je heen? #Nurse

Zuster, waar ga je heen… Het is de vraag die ik vanmiddag kreeg, toen ik
half huilend de afdeling verliet. Het is niet altijd makkelijk stagiair zijn en het niet naar je zin hebben, het feit dat je onder een vergrootglas ligt vind ik lastig… Het is de manier waarop ik binnen kwam, de manier waarop ik de naam van een cliënt uitsprak… Zelfs om het feit dat ik omdat ik een andere seksuele voorkeur heb. Dat laatste is een gevoel van mij zelf, dit kan ik niet hard maken ondanks dat ik en de mensen om mij heen wel dat gevoel hebben.

De vraag: “Zuster, waar ga je heen?” krijg ik dagelijks, altijd vertel ik ze dat ik naar de winkel moet… Maar vandaag aan mijn einde van de dienst, keek ik wat beteuterd… Ik had net daarvoor te horen gehad dat mijn stage stop gezet zou worden… Ik vertelde de man waar ik ooit vrees voor had dat ik morgen weer terug kwam, maar dat ik daarna niet meer terug kom… Hij pakte me vast en zei:”Doe je wel voorzichtig?” Eén traan schoot over mijn wangen, wat heb ik toch een mooi vak… Heldere momenten zijn van cliënten zijn vaak de momenten dat je als zuster met stomheid bent geslagen omdat je het gewoon weg niet verwacht!

Ik loop nu met stromende tranen via de nood deur naar beneden, een glimlach achter latend op het gezicht van de cliënten die ik vandaag geholpen heb, ik heb 11 minuten en 25 seconden om 8 cliënten te helpen, dat houd in dat ik door moet werken, vaak is er een collega die me helpt dat houd in dat ik 90 minuten heb voor 5 cliënten, de tijd voor de cliënt heb ik dan ook graag omdat ik vind dat ik niet alleen voor de zorg daar ben, ik ben er ook nog voor de ‘Mens’ die aan de zorg gekoppeld zit, door deze tijdsdruk is dat niet altijd meer mogelijk…

Pfffff… Het zal me allemaal een rotzorg zijn! Mijn droom om voor mijn cliënten de beste zuster ever te worden die blijft en die pakt niemand mij meer af!

Facebook Comments

One comment on “Zuster? Waar ga je heen? #Nurse”

  1. trouwjurk schreef:

    Uitstekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.