short film

Het is een trend de short film, waar je normaal uren in een bioscoop zit word er in de short film een verhaal vertelt binnen een kwartier. We hebben ze hier in Nederland ook, prijzen die je met een short film kunt winnen! Maar wat moet ik er mee?

Het is 2016, veel lespakketten over gevoel en liefde lopen ver achter op de werkelijkheid, zo ook die van mij. Maandelijks worden jongeren gepest, uitgescholden en de psychologische dood in gejaagd. We zeggen vaak nu we wat ouder zijn; “het gebeurt niet meer zoveel” maar nee, het gebeurt nog iedere dag… Pesten omdat? vul maar in, ik zal jullie helpen: je 10 kilo zwaarder bent als de rest van de groep, je haar zwart is in plaats van blond, je niet in het goede lichaam zit of dat je gewoon anders bent dan anderen… Ik kijk soms met schrik naar de wereld dat mogen jullie best weten, ook ik ben in elkaar geslagen waarom? Al sla je me hartstikke dood, maar wat kunnen scholen doen? Het verbieden? Dan doen ze het nog sneller want wat niet mag word alleen maar leuker… Het toejuichen? Dan doen ze het ook! Dus ja wat moet je? Ervaring leert mij, en daar heb ik geen onderzoek bij nodig dat kinderen vooral op jonge leeftijd op gevoel reageren, zien ze pijn? Dan zegt iets in hun dat er iets mis is! Ik heb vanavond een aantal short films bekeken.

Ik ga er 3 uitlichten en ook daarbij vertellen waarom deze films in een klaslokaal moeten worden vertoond als strijd tegen het pesten. Want we zijn allemaal mensen op een verschillende manier, er bestaat geen anders omdat we allemaal anders zijn… Individuen!

Short film : Imagine A World Where Being “Gay” The Norm & Being “Straight” Would Be The Minority!

Eén hele mond vol, dit filmpje gaat over homo’s en hetero’s want wat als wij gay mensen de overhand hadden? en hetero ‘anders’ zou zijn? Dit meisje valt op jongens, is dat nou zo erg? Hier en nu zullen we allemaal zeggen dat we het heel normaal vinden, maar in het filmpje zie je iets heel anders. Want daar is het heel normaal dat een jongen verliefd word op een jongen en een meisje op een meisje… Ben dan maar is niet bang om veroordeeld te worden door anderen, en te zijn wie je bent.

Ervaar het, bekijk het en denk er aan terug;

Meer informatie op: Love is all you need

short film : Ruben

Eén Nederlandse film, over het pesten van homo’s maar dat nog niet eens zo zeer, deze film laat zien wat pesten inhoud en wat er kan ontstaan in iemands hoofd wanneer niemand hem of haar begrijpt. Dit is niet alleen een goede film voor jongeren maar zeker ook voor hun ouders en docenten. Want onbewust pesten we allemaal wel is iemand… De opmerking: “Ze ruikt naar zweet” kan net zo goed als pesten overkomen op de gene waar het om gaat. Ook Ruben hier gespeeld door Erick Brons, krijgt te maken met pesten;

Meer informatie op: De Film Ruben

Waarom juist deze films?

Zoals iedereen hier zal weten ben ik homo en is een grote rol in de blog weggelegd met het omgaan, bedenken en reflecteren van situaties waar ook de rol homo in voorkomt. Ik denk ook dat we in Nederland met ons tolerance beleid naar homo’s nog ernstig te kort schieten, we vinden het allemaal zo goed, maar ondertussen worden we vaak voor joker gezet waar we bij staan. Ik merk het nog steeds, dag in dag uit… Ik word aangestaard, ik word uitgejoeld en zwart gemaakt. Veel vrienden ben ik verloren maar heb er zeker nieuwe bij gekregen. Als ik toen wist wat ik nu wist had ik nog niet uit de kast gekomen.

Ik vind deze films belangrijk, ze zouden in de lessen op school gegeven moeten worden om kinderen sociaal beter te onderbouwen op dit vlak, want het is geen ziekte wat vele nog wel denken. Het is ook geen straf van god, want god heeft ons toch gemaakt zoals we hier op aarde staan?!? Meer voorlichting aan de hand van gevoel van kinderen lijkt me beter dan het saai praten over seks tussen twee mannen waarvan heel de klas IEUWL gaat roepen. Seks is niet alleen seks; daar zit een wereld voor van elkaar leren kennen tot je eerste kus! Begin bij het begin op school en laat het daarna uitgroeien naar seks zodat ieder kind een goede basis mee krijgt.

Ik heb wel weer genoeg geschreven! Het is kwart voor 3 ’s nachts ik klik mijn bureau lamp uit en vertrek maar eens richting bed!

 

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.