Interview met Katherinekeating (Welmoed Sinnema)

Hallo iedereen, een tijdje terug heb ik natuurlijk de schrijvers tag in het leven geblazen op mijn blog… Het eerste interview is met een meisje geweest Celine, dit is inmiddels al de tweede, en dit keer met heel eerlijk mijn favoriete boek! Ook deze schrijfster heeft de zelfde vragen gekregen als de eerste, zoals ik jullie al had verteld is er een tijd geweest dat ik veel las, ook het boek van ene Katherine (Katie) Keating… Een boek met de titel ‘Dans met me’

Wie ben je?

Mijn echte naam is Welmoed Sinnema. Ik schrijf onder een online pseudoniem, Katherine (Katie) Keating. Dit was de naam van mijn hoofdpersonage in het eerste verhaal dat ik ooit schreef. Ik ben de schrijfster van ‘Dans met me’.
Hoe oud ben je? Waar kom je vandaan?

Ik ben 21 jaar oud en ik ben geboren in Leeuwarden. Momenteel woon ik in Berltsum en studeer ik in Sneek.
Wat zijn je hobby’s?

Mijn grootste hobby blijft lezen. Ik lees voornamelijk young adult boeken. Ik ben dol op fantasy en romantiek. Verder is schrijven natuurlijk een grote hobby. Tekenen en ontwerpen vind ik ontzettend leuk om te doen. In mijn vrije tijd doe ik ook nog aan badminton.
Wat voor opleiding doe je?

Ik studeer mediavormgeving in Sneek. Ik wil later graag grafisch ontwerper worden. In mijn verhalen gebruik ik vaak stukjes uit mijn eigen leven. In ‘Dans met me’ studeert Jack ook vormgeving.
Waarom schrijf je?

Ik schrijf al bijna mijn hele leven, voornamelijk om mijn fantasie kwijt te kunnen. Als ik een boek lees, bedenk ik altijd allemaal andere avonturen met de personages. En als ik niet kan slapen, bedenk ik ook hele verhalen in mijn hoofd. Soms sta ik zelfs midden in de nacht op omdat ik mijn ideeën moet opschrijven! Schrijven is voor mij een uitlaatklep. Waneer ik schrijf, kan ik mijn hoofd leegmaken.
Als je zelf in een verhaal zou mogen voorkomen wie zou je zijn en waarom?

Dan zou ik een stoere vrouw zijn, lekker onafhankelijk. Iemand die kan vechten en opkomt voor anderen. In een verhaal kan je zijn wie je altijd al hebt willen zijn. Dat is ook een reden waarom ik van schrijven hou.
Waarom schrijf je een boek over homo’s?

Omdat ik vind dat er veel te weinig boeken zijn met homoseksuele hoofdpersonages. Ze zijn er wel eens als bijfiguur, maar bijna nooit als hoofdpersoon. Ik identificeer me vaak met personages in boeken. Ze hebben me geholpen om door moeilijke momenten in mijn leven heen te komen. Ik had in mijn puberteit graag een boek willen lezen waarin de hoofdpersoon homoseksueel of bi is. Maar die boeken zijn er vrijwel niet.
Ik hoop dat mijn personages anderen aanspreken en ze zich erin kunnen herkennen. Het geluk dat ik voel als ik een mooi boek lees, wil ik zo graag aan een ander kunnen geven.
Wat is Homo voor jou?

Voor mij is homo niet anders als hetero of bi. Ik heb nooit begrepen hoe iemand boos of beledigd kan zijn door twee mensen die van elkaar houden. Liefde is toch iets moois? Ik zie geen twee mannen of twee vrouwen die van elkaar houden, ik zie twee mensen.
Wie is jou lievelingshoofdpersoon in jou eigen geschreven verhaal?

In ‘Dans met me’ is Cas absoluut mijn lievelingshoofdpersoon. Ze is grappig, charmant, brutaal en zelfverzekerd. Ze is zo anders dan haar tweelingbroer Christian, de ik-figuur.
Christian heeft veel van mezelf. Hij is wat onzeker en verlegen. Maar Cas is alles wat ik graag zou zijn.
Als je moest kiezen, Liefde, Hoop, Geloof en Passie wat zou je kiezen?

Hoop. Liefde en passie zijn mooie dingen, maar alleen als je ze alle twee hebt. Voor mij kan de een niet zonder de ander.
Met geloof heb ik niet zo veel. Liefde is geen zonde. Dit is een zin die ik al vaak heb uitgesproken naar gelovigen. Toch dringt de boodschap niet vaak door. Geloof is prima als je je daar beter door voelt. Maar zodra je er anderen mee kwetst, wordt ik boos.

Maar hoop.. hoop is iets prachtigs. De hoop op een beter leven, de hoop op die ene ware liefde. Zonder hoop kun je niet leven. Je moet iets hebben om naar vooruit te kijken.
Als je terug kijkt, wat is het bijzonderste wat je hebt mee gemaakt?

Toen mijn zus uit de kast kwam, was ze erg bezorgd voor mijn reactie. Ze was opgelucht toen ik vertelde dat het me niets uitmaakte. En dat haar vriendin lief was.
Ik vind het heel bijzonder dat je iemand zo gelukkig kan maken terwijl het helemaal geen moeite kost.

Als je moest kiezen wat of wie zou jij later willen zijn, wat zijn jou ambities?

Ik zou heel graag een echt boek willen publiceren. ‘Dans met me’ is het eerste verhaal dat ik op internet heb gezet en het is heel goed ontvangen. Maar het idee om in een boekhandel mijn eigen boek te zien staan vind ik geweldig. Het is een droom die ik nooit zal opgeven.
Maar mocht dat niet lukken, dan ben ik ook heel tevreden als grafisch ontwerper. Ook daar kan ik mijn creativiteit in kwijt.

Ik wil Welmoed Sinnema heel erg bedanken voor het interview! Omdat de schrijvers van heinde en verre komen heb ik de interviews via internet gedaan, ik ken ze niet persoonlijk en ik moet het van foto’s op facebook of alleen maar chat berichten hebben! Het is een hele uitdaging om iedereen benaderd te krijgen! Met alle oprechtheid in mij kan ik zeggen dat ik heel trots ben om Welmoed te mogen ontvangen op mijn blog

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.