life like a Julian

life like a Julian, het is me toch wat? Maar nee ik ga het niet over mezelf hebben, waarom dan die titel denk je? Geen idee, ik moest even creatief zijn, ik ga wel één ding doen en dat is mijn mening over iets geven… Ik hoor jullie denken: “O god” hij gaat weer zeiken, ja nou ja zoiets… Ik wil met deze blog een beetje waarschuwen voor iets…

Je bent jong, staat in de bloei van je leven en ziet om je heen iedereen verliefd worden. Het is wat iedereen krijgt een relatie en jij niet, afgelopen vrijdag zat ik in Utrecht bij een lezing van het sekssymbool van Nederland, KIM Holland… Ze was er in verbant met gezondheid, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk en wat is dan het mooiste om die de twee onderwerpen te koppelen juist ja, liefde… Voor wie nu denkt wat Kim Holland in hemelsnaam met liefde te maken heeft, nou ja ik dacht hetzelfde maar ik heb weer het een en ander kunnen leren.

Ik zat daar heel interesseert te luisteren naar haar verhaal over orgasmes, piemels en vagina’s echt interessant… Opeens zegt ze en nu jullie vraag raak, niemand zegt wat en ze krijgen allemaal een rood hoofd want niemand durfde de seks Queen van de lagenlanden een vraag te stellen. Opeens heel voorzichtig voor mij gaat er een meisje staan en zegt heel zacht door de microfoon, maar mevrouw hoe zit dat dan bij homo’s… Ik keek verwachtingsvol naar Kim Holland en zag haar ogen groot worden, dit had ze schijnbaar niet verwacht… Het meisje ging weer zitten en Kim zei heel nuchter: “Weetje wat het is meid, wanneer je van elkaar houd maakt het niet uit of je homo bent of juist hetero… Jij moet gelukkig zijn met de keuze die jij maakt, wanneer jij dat niet meer bent dan is er iets niet goed en laat de mensen maar kletsen want jij moet gelukkig zijn… ” het werd even stil in de zaal en ik keek zo is rond, veel mensen zaten ademloos te wachten op het vervolg en dat kwam er zeker. Want zo snel ze stil was kwam de volgende zin er al weer uit: “Weetje wat nou de pest is, ik ben al wat ouder hé… Ik heb liefde gekend, en ik ken nog steeds liefde… Maar de nieuwe generatie kent vast Tindr wel, een app waar je fotootjes voorbij ziet komen, en als je ze weg swiped je een melding krijgt: “Deze jongen of dit meisje vind jou ook HOT… Het is net of je op een vleeskeuring staat, en als je er dan toevallig goed uit ziet is een afspraakje zo gemaakt. Bij homo’s gaat het vaak iets sneller en duiken ze met dat ene afspraakje, al snel dat bed in en hebben seks… Maar waar blijft de liefde en wat is liefde nog waard met zulke app’s?” Nog steeds was iedereen stil, en wist niks meer uit te brengen, het half uur was voorbij en ze huppelde vrolijk naar haar stand in de grote hal…

Lieve lezers ik wil op de uitspraken van Kim Holland voortborduren, ik ben wel nieuwsgierig hoeveel van mijn lezers zijn of haar ex- partner via één van deze apps kent en zichzelf achteraf echt verliefd kon noemen, want weetje wat nou het ergste is? Ik heb het ook gedaan… De laatste was Kasper… 16 jaar oud, en weetje waar ik hem van kende? Facebook, nog nooit gezien… Veel gesprekken via de messenger chat gehad over van alles en nog wat… We hebben elkaar gevraagd via Skype, iets net zo onromantisch is als dat kan je jezelf toch niet voorstellen…? Of wij ook op de eerste date gelijk in bed lagen is vrij snel te beantwoorden met een Nee! We hebben een super gezellige dag gehad in een stad ergens in Nederland, en we hebben het kei gezellig gehad! Veel haat en nijd heeft er nu voor gezorgd dat hij heel gelukkig is met een leuke jongen die voor mij compleet onbekend is. Ergens verstopt in de kamer hangt nog het hartje met mijn en zijn naam en de datum 30-09-2015 en ach, hahaha ik kan alleen maar zeggen dat hele Facebook avontuurtje tot twee compleet andere wegen heeft geleid, voor hem ten goede, en voor mij? Mwha het zal een les zijn, zo zie ik het.

Maar is het nou handig? Steeds wisselende contacten op social-media, heerst er niet een “Neuk cultuurtje rond de app’s en het internet?” dat is de vraag die me de afgelopen tijd heeft bezig gehouden, ik denk namelijk van wel… Gay zijn of Hetero het maakt niet uit als je een mooi gezicht hebt, en zin? Dan gaat er een wereld vol seks, en lust open… maar word dit niet door elkaar gehaald met de zelfde seks alleen dan met liefde in plaats van lust? Want wat heeft dit soort media voor uitwerking op liefde, lust, ongenoegen en seks? Dat antwoord is er niet er zijn alleen meningen… Maar lieve lezers vooral de wat ouderen met kinderen, het is niet erg om te vertellen aan je kinderen hoe jij hun vader hebt leren kennen heel vroeger, of wat liefde nou is? Want was jou kind het niet dat zei: “Als ik verliefd ben voel ik een raar gevoel in mijn buik?” of “Ik heb vlinders in mijn buik” was jij niet de gene die dan dacht: “God wat gaat de tijd toch hard?

En voor mijn leeftijds genoten wil ik jullie op het hart drukken, ga uit, leer mensen kennen, stap niet zo maar in bed, hou van…., geniet van…., maar doe nooit zomaar iets wat later nadelig kan zijn!

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.