@ the dinnertable

6:00 *grom* mogguh *grom*

Jah goedemorgen, de wekker gaat weer af tijd voor school… Pffff eerst een bak koffie, blind voor de rommelige keukentafel en een gasfornuis met nog wat pannen en restjes van gisteren loop ik naar de het Senseo apparaat, shit koffie op… Mijn humeur daalt met de minuut, dan onderweg maar 2 bakken koffie. Half boos, half chagrijnig loop ik terug naar boven zonder te ontbijten, dat doe ik trouwens wel vaker… Mijn ouders lopen ook al rond en ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat ze te negeren, ze weten dat als ik ’s ochtends moet opstaan dat er dan een groot ochtend humeur mee komt. Ik ben echt niet te genieten… Als een halve zombie stond ik dan aangekleed met mijn trolley vol boeken en laptop klaar om te gaan vertrekken naar school toen ik opeens hoorde: “kom je nog even mee eten?” en toen brak de hel los in mij, er was geen boosheid meer maar puur chagrijn alleen maar die drang om mijn ouders de rest van de ochtend het bloed onder de nagels uit te trekken…

7:00 Het station

Eindelijk sta je dan op het station, dan denk je eindelijk rust? toch? maar nee mijn trein had weer is vertraging… dus om de 5 minuten hoorde je de verschrikkelijke stem van de omroepster die riep dat de trein naar Gorinchem/ Geldermalsen een kwartier vertraging had, shot the fuck off dacht ik… Nu mis ik de bus naar Utrecht en kom ik te laat op school, nou lieve dames en heren de chagrijnigheid was toch wel omgeslagen in wanhoop, wat nu hoe kom ik nu op tijd en wat kan ik doen…

10:00 eindelijk koffie

Inmiddels ben ik dan op school beland en mijn eerste uren zitten erop… de zoemer ging voor mijn kleine pauze, dus met mijn pakje sigaretten (LET OP:!!! Roken is schadelijk en gevaarlijk voor u zelf en de mensen om u heen! Begin er dus niet mee!) naar de kantine, nog steeds liep ik er bij al een halve gare zombie die ieder moment iemand kon opeten als hij niet snel koffie kreeg. Op de gang werd ik begroet door iemand, ik hoorde het niet… Ik was op weg naar de kantine voor een grote bak koffie en dan buiten in het rokershoekje een peuk! Normaal begin in daar om 6 uur al mee maar dat was nu even verlaat tot 10 uur… Ik stond buiten en het regende zachtjes, met mijn bak koffie en mijn peuk, daar stond ik rechts van mij nog een klein groepje rokers en links van mij de asbak… Ik zat alleen, om jullie een idee te geven wat roken te weeg bent… pauze’s breng ik vaak alleen door omdat veel klasgenoten niet roken, je krijgt dus hele saaie eenzame pauzes.

12:00 Eet ik wel of eet ik niet?

Eten, jah ik weet niet… Sinds dat ik in mijn vakantie wat meer zonder shirt heb gelopen twijfel ik iedere dag aan mijn uiterlijk… mijn haren van donker naar licht, mijn buik van normaal naar dik… ik moet wat veranderen, eten doe ik heel weinig nu en het afvallen ging goed! Maar ook nu heb ik daar nog last van, ik eet ’s middags of helemaal niets of heel weinig! Ook zo vandaag, weer met mijn pakje sigaretten en bak koffie, met een broodje met magere kaas, mijn doel is om dit nog een jaar vol te houden, maar soms!!! Heel soms, krijg je zo’n vreet kik en eet je het liefst alles op wat los en vast zit!

15:00 Op weg terug

Lekker op weg naar huis met mijn laatste kop koffie in mijn hand stap ik het perron op waar mijn bus zal stoppen die me terug brengt naar waar ik mijn weg zal moeten vervolgen. Mijn laatste sigaretje voor mijn schooltijd, in de bus werk ik aan mijn huiswerk en ga hard aan het leren! Ook vandaag, ik was er nu al klaar mee… de sommen en de Nederlandse taal… Laat mij lekker bloggen dan voel ik me op mijn gemak, kan mij het schelen dat het woord ‘mooie’ een bijvoeglijk naamwoord is. als ik het woord ‘mooie’ gebruik interesseert het me echt niet dat het een bijvoeglijk naamwoord is. Zo zat ik in de bus te mijmeren, niet eens te denken aan wat er in de wereld zou zijn en met een afschuw tot sociaal media op dit moment wilde ik mezelf gewoon even terug trekken van de drukte die de wereld heet.

17:30 *Jum* *Jum*

De lekkerste maar ook de gezelligste maaltijd van de dag is toch wel die ’s avonds… mijn ochtendhumeur is weg iedereen is thuis en uit zijn bed. We proberen vaak lekker en gezond te eten, wat er ook nog wel is bij in wil schieten wanneer mijn moeder weer later thuis is of mijn vader nog even snel iets moet doen voor zijn werk, meestal gek genoeg is dat op vrijdag het is er eigenlijk een beetje ingeslopen dat vrijdag friet dag is geworden.

Ja ach het zei zo… als je maat houd dan is friet best wel lekker een keer in de week of in de anderhalve week… Aan tafel vertellen we dan de meest uiteenlopende verhalen. Hoe was het op school? Nog lastige cliënten gehad? Waar heb je gewerkt de vragen komen bijna dagelijks voor in onze tafel gesprekken. ondertussen eten we vrolijk door, ik heb wel een luizen leven wat dat betreft want het eten staat altijd klaar voor mij wanneer ik thuis kom. Binnenkort ga ik dat maar is veranderen, dan begin ik op mijn blog met de ‘Ik KOOK lekker’ challenge en kook ik iedere maand 2 keer in de week iets lekkers.

Dit waren mijn tafel momenten, de momenten dat ik eigenlijk even rust heb gepakt en even heb nagedacht hoe mooi mijn leven soms kan zijn… dat regen eigenlijk helemaal niet zo erg is als je maar even je verstand uitschakelt, dus lieve lezers het is best leuk af en toe hoor om mij te zijn 🙂

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.