Jong en Out

Jong ben je tot 18 zijn de geruchten, dan begint het met kraken en het ouder worden… Je lichaam is uitgegroeid en je mag dan legaal het verstand dat je in die 18 jaar hebt opgebouwd verzuipen. Niemand weet het precies wat het inhoud om oud te zijn, maar een ding weten we wel we willen het zo lang mogelijk uitstellen. Maar lees nou nog is goed, nee ik ben niet Lysdectisch (Dyslectisch voor Dyslectici) misschien moet ik het grapje een beetje uitleggen, ik zat altijd naast een Dyslectische jongen en hij kon het woord Dyslectisch niet zeggen, dan riep hij altijd ja sorry jongens ik ben ‘Lysdectisch’ sinds dat hij dat zegt heeft de hele klas het overgenomen. Als de leraar hem dan verbeterde dan riepen we ik koor: “Laat hem lekker hij is Lysdectisch!” en dan moest iedereen weer heel hard lachen. Maar goed even terug komend op de titel van het blog bericht:” Jong en Out” een sub organisatie van COC nederland die strijd voor de homo rechten in Nederland zo ook voor de jongeren die net uit de kast zijn, of nog niet eens uit de kast zijn.

Ik moet jullie vertellen dat ik wel alleen homo rechten zeg dat klopt niet COC en Jong en Out (afgekort JenO) zet zich in voor alles en iedereen die ‘anders’ geaard zijn. Dat houd in dat ze er zijn voor Homo’s Lesbo’s Bi’s en trans seksuele, een keer per maand zijner op verschillende ‘meetings’ door heel het land heen. Zo was er gisteren (zondag 30-08-2015) er een in Utrecht, en drie keer raden wie er van de partij was? Juist jah IK, blogger, homo en een beetje een alleen staand persoon! Want hoe groot ik me soms ook kan voordoen hoe klein ik me af en toe voel, ik kom er al vele maanden en iedere keer ken ik wel wat mensen… Maar Gisteren? gisteren waren ze er niet en zat ik met allemaal andere en nieuwe mensen… De mensen die ik kende negeerde me volkomen en ik voelde me heel awkward, uiteindelijk raakte ik aan de praat met de voor mij al bekende begeleiders. Het is altijd wel gezellig om met ze te praten, uiteindelijk zag ik een nieuw gezicht… Ze was ook een begeleider, tenminste dat dacht ik! Ze bleek nog geen begeleider te zijn maar dat wel zou willen, ze kwam in ’s avonds vaak in de kroeg waar we nu de meeting hadden. Ze heeft een relatie met een vrouw en zit op de kunst academy. Om eerlijk te zijn? vroeg ik me gisteren echt af wat ik er moest doen, toen ik bij de homobar aankwam genaamd Bodytalk zaten daar al heel wat jongeren te roken… Weetje als ik er nu over na denkt dan besef ik me dat 9 van de 10 homo’s roken die ik ken, maar goed ik herkende iemand en gaf deze een hand. De andere kende ik niet en ze keken me een beetje raar aan, ik ben om te zien vaak wel een opvallende verschijning. Dat houd in dat ik met mijn lange witte vest en kleding vaak nogal opval tussen anderen. Ook de organisatoren gaf ik een hand, ze herkende me niet meer… 12 maanden kom ik hier nu zoveel gezichten zijn langs mijn gezicht gegaan en ik snapte waarom ze me niet herkende ik was veranderd, de laatste keer was ik anders, donker haar en een sullige kleding style, toen ze mijn naam hoorde vertrok haar gezicht in een denk rimpel en het eerste wat ze vroeg was… Heb je je haar geverfd? Ik antwoorden dat ik inderdaad mijn haar geverfd had en ze zei:” daarom herkende ik je niet.” ik schoot in de lach en ze lachte vrolijk mee. Toen ik naar binnen liep en rond keek stonden alle jongens en meiden die daar waren bij elkaar ze kletste wat en luisterde naar de muziek. Nu ik zo van mijn laptop op kijk zie ik niemand meer, en toch ook weer wel. Ik zie precies wie waar heeft gezeten, waar ze het over hadden en wie de leukste grappen maakte waar iedereen om moest lachen, ik hoorde hier niet bij. Ik zat alleen en durfde niet echt een gesprek te beginnen met iemand heel awkward.

Toch zag ik jongeren die hun hele thuis situatie bespraken en anderen die daarop weer tips konden geven, ze hielpen elkaar zoals ik dat gewend ben met de jong en out meetings. Mensen spraken en werden verliefd, in de twaalf maanden dat ik hier nu kom zie ik steeds gezichten die me doen herinneren aan de relatie’s van jongens en meiden die ik heb leren kennen bij jong en out! zo zag ik een ex vriend van iemand rond lopen die al lang niet meer naar de ‘meetings’ kwam, hij was mee met anderen en vond het super gezellig! Het klinkt gek maar nu ik in deze lege ruimte staar waar nog geen uur geleden allemaal mensen zaten voel ik me heel gelukkig omdat ik weet hoeveel steun je aan mensen kan hebben die je werkelijk begrijpen, die in het zelfde schuitje zitten of zaten. Eén buitenstaander zou hebben gedacht dat het allemaal wel mee zou vallen als je hem een probleem over je geaardheid zou vertellen, simpel weg omdat hij of zei er niets van af weet. Als je het zelfde probleem zou vertellen aan iemand die in het zelfde schuitje zit als jij dan word je begrepen.

Wat is Jong&Out?
Jong&Out is dé gratis community voor homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders tot en met achttien jaar. Hier, op deze site, kun je in contact komen met andere jongeren die je snappen omdat ze net als jij zijn! Maak op deze site een profiel aan en kom in contact met nieuwe mensen!

Log in met je account of maak een account aan indien je nog niet geregistreerd bent. Het is geheel gratis! Jong en Out (JenO)

Niet alleen de meetings zijn er ook een huize community (een soort Hyves of Facebook maar dan voor homo’s) je kan er met elkaar chatte, berichtjes sturen… en zelfs krabbelen (zoals op Hyves kon) / een tijdlijn bericht op iemand anders zijn of haar profiel (Facebook)

Ik was daar in het verleden ook veel op te vinden zo ken ik veel homo’s door heel het land heen! Neem is een kijkje als je nieuwsgierig bent, niets moet en alles mag zeg ik dan altijd maar! Ik ben tevreden over deze mooie organisatie, ik hoop jullie ook en wie weet kom ik jullie een keer tegen op zo’n ‘meeting’

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.