Wie mag ik zijn?

Social media maakt een hoop los in mensen, de ene heeft er meer last van als de andere… Het belangrijkste is dat we er is mee moeten leren omgaan, we kunnen teveel het internet geeft teveel macht en dat is voor vele van ons erg beangstigend. We zetten er bijvoorbeeld op wanneer we vakantie hebben, of we zetten onze kinderen op Facebook… Gevaarlijk want ja wie weet wat er mee gedaan word of wie het ziet… Maar niet alleen de app’s en sites als Facebook zijn gevaarlijk, want ook onze kinderen worden eraan blootgesteld soms letterlijk en soms ook niet.

Internet, kinderen van 5 a 6 maken er al gebruik van… Gelukkig nu nog bij de onschuldige brandweerman sam, maar ook kinderen worden groot… Kinderen gaan hun play- app of de gewone store rond kijken, en daar gaat het mis volgens veel ouders… Rond een jaar of tien hebben de meeste jongens en meiden een smartphone je weet wel, toen wij jong waren liepen we met een Nokia telefoon waar je iemand mee kon dood gooien en nog deed het toestel het.

Wanneer ik naar deze kinderen kijk voel ik me oud, ik speelde in het bos met takken spijkers en zagen, ik tekende op een muur omdat mijn papier op was… Of kookte de meest lekkere maaltijden in mijn speelgoed keuken. Tegenwoordig kijken de kinderen van toen mijn leeftijd stom en doof naar een beeldscherm kijken, spelen kinderen nog wel genoeg buiten of kijken ze op Facebook, hoe bijvoorbeeld ik een film kijk. Ja ouders schaam je want waarom geef je zo’n kind al een smartphone, wie moeten ze appe…. Spongebob? Dora? Swieber? om te zeggen dat hij niet mag stelen? Jongens waar zijn we mee bezig kinderen zo jong in aanraking laten komen met internet, is dat niet vragen om ongelukken? Oudere mensen die zich voor doen als een van hun vriendjes, instagram photo’s die over het internet gaan…

Wie ben jij op internet?

Ik heb is bedacht wie ik wil zijn als ik mocht kiezen, zou ik dan Micheal Jackson willen zijn…. De minister president? Nee ik zou iets doen voor de wereld, mensen laten zien wat ze nou echt zijn en wat ze echt kunnen… Mensen willen genezen alleen maar met een simpele pil, als ik de kans zou krijgen om de grootste uitvinder op medisch grondgebied te kunnen vervangen door mijn naam zou ik het zeker niet gelaten hebben. Of zou ik een acteur worden die mensen laat zien dat homo’s helemaal niet vies zijn… Dan zou ik in een soap spelen waarin zoenende mannen te zien waren een soort Ferry Doedens…. Ja wie zou ik dan zijn en nog belangrijker wie zou jij zijn, ik ben het is willekeurig in mijn dorp gaan vragen! Dit waren de antwoorden van 3 mensen die er het meest uit sprongen

“Ik zou anders zijn” (Natasja, 38)

“Superman” (Nick, 7 jaar)

“Ik zou mezelf zijn, alleen zonder sommige fouten” ( Mvr. van der Hoog, 81 jaar)

Op de vraag: “hoe anders?” of “welke fouten?” konden ze me niet duidelijk uitleggen gewoon anders als het nu allemaal liep! Ik heb 300 mensen precies, gevraagd wie zoude ze willen zijn op internet… Bij veel was het ja weet ik niet bij andere namen ze de tijd om mijn vraag te beantwoorden!

Dus lieve mensen je kunt op internet zijn wie wilt, je kunt mensen hun hele mens zijn stelen en hergebruiken! kijk uit met wat je er op zet! Lieve mensen succes en wie weet tot ziens op internet!

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.