Geef mij maar Amsterdam, Dat is mooier dan Parijs

Welkom in Amsterdam, de stad met de vele culturen, de vele mensen, de mooie huizen, kerken en café’s. Eén schat aan culturele dingen liggen en beginnen in Amsterdam, voor mij was het de eerste keer! Ik keek mijn ogen uit en ontdekte veel meer dan ik eigenlijk gewend was, mensen die eerlijk zijn! De dames van lichte zede en natuurlijk de echte Jordanees! Bloemenstalletjes en de draai orgels.

We kennen het liedje waarschijnlijk allemaal, het liedje van Amsterdam is mooier dan Parijs van Johnny Jordaan daarin word gezongen over het mooie Amsterdam met zijn grachten, het mooie Amsterdam met de open mensen, de vele andere culture en iedereen is daar gelijk…. ik ben er geweest en ik vond het zo gaaf, ik moest dan wel werken maar het was een beleving op zich. Voor mijn werk reis ik vaak naar andere filialen, heel zuid- holland en nu ook noord- holland ben ik wel doorkruist naar de meest grote prachtige filialen en de meest kleine op elkaar gepropte trekpleisters, ja lieve dames en heren ik werk in een trekpleister…

Nu zullen een paar van u zich afvragen: “Wat is een Trekpleister? ” Nou dames en heren dat is het tegenovergestelde van Rukverband… Nee hoor lieve mensen Trekpleister is een Drogisterij keten die net als Kruidvat, Prijsmepper en ICI paris onder het grote concern A.S. Watson…

Ik was dus in Amsterdam, 2,5 uur in een stinkende trein alleen zoveel mensen om me heen… Weetje ik vind het wel grappig want de hele trein zat vol en ik? ik voelde me net een klein kind, en o zo verdomd alleen. Maar goed ik kwam dus op een station aan, groot station nog nooit geweest en ik dus verdwaald… ik moest Tram 17 hebben op de west uitgang…. Jah geef me alsjeblieft een blinde geleiden hond want ik verdwaal, ik wat mensen aangesproken: “Mag ik u wat vragen?” en iedere keer was het neeh op zo’n snauwerige toon, na 5 minuten was ik het zat en sprak iemand aan op zijn Rotterdams…

Deze kijkt me aan en zegt: “Je durft wel met je dialect in Amsterdam,” Ik keek hem aan en begon te lachen… Ik vertelde dat ik al 5 minuten niemand zover heb kunnen krijgen om me te vertellen waar de west kant is. Dat ik daarom dacht als ik nou Rotterdams sprak dat ik tenminste de aandacht zou trekken. Hij begon smakelijk te lachen en vond het een slim plan… Vriendelijk bedankte ik hem en vervolgde mijn weg, de meest grote gebouwen sierwerken en straatbeelden zag ik langs komen… Was Amsterdam dan zo groot? Ik dacht nou ja Dordrecht zal wel even groot zijn… ja uhu als Amsterdam Osdorp, die twee zijn te vergelijken.

In de tram naar Osdorp, ik netjes opgezocht waar ik heen moest… Tram 17 en dan het eind punt tot ik opeens een Trekpleister zag en een Dirk van de Broek ik dacht Bingo hier eruit dus ik sprong op haastte me naar de deur en ik was er… Mijn werk, ook de weg terug was een reis op zich heel grappig om allerlei mensen en culturen te zien! Alles mengt en alles loopt door elkaar, ook homo’s liepen hier met bosjes. De homo app’s op mijn telefoon kwamen overvol en ik keek mijn ogen uit! Gelukkig moest ik toen nog 3 dagen!

Voor ik de trein in stapte ging ik naar de Zeedijk, zou bij een jongen op visite gaan! Ik op zoek naar de zee dijk… Nou dames en heren als ik niet meer iets ga doen is het zonder tomtom naar een straat opzoek in Amsterdam… Ik heb anderhalf uur gelopen, om uiteindelijk nog het huis niet te kunnen vinden en te belande in een homo kroeg in Amsterdam…

Waar een vriendelijk gezicht me aankeek en me aanbood mijn telefoon op te laden. Uit eindelijk ben ik maar gegaan, ik liep nog in mijn werkkleding. Was moe en vond er geen fuck aan dus ik nam afscheid! Ik zou zeker nog is langs komen beloofde ik haar. Zij niet wetend dat ik die dinsdag er weer zou zijn… Dus tot haar grootte verbazing was ik daar weer, verkoopmedewerker van Trekpleister! Jongens als jullie ooit willen weten hoe een echte gay kroeg eruit ziet. Ga dan zeker een keer naar Café het mandje! Ik had volgens mij Robine of iets in die richting… maar het was een schat van een meid!

Dus Ik zeg een geslaagd Amsterdams avontuurtje!

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.