Dik, Dun, Dunner en Anorexia…

Hallo lieve lezers, poeh dat ware de twee moeilijkste weken van mijn leven! Ik heb honger geleden, een week aan het water gezeten en niks gegeten! De week daarna heb ik een week gegeten als een anorexia patiënt, ik was een groot aantal kilo’s kwijt (inmiddels gewoon weer op een normaal gewicht) en voelde me slap en niet lekker.

Ik heb in samenwerking met 3 andere bloggers wat Thema’s gaan uitzoeken, ze zouden me helpen om nog meer over nu te bloggen en niet alleen over mezelf… Daarom hebben we de categorie ontwikkeld: “Onze Maatschappij” waar ik in ga bloggen over onze grote problemen of mooie momenten van onze maatschappij. Vandaag laat ik jullie het leven van een anorexia patiënt zien via mijn blog! Omdat een niet alleen een ziekte is maar ook een manier om op een zeer dodelijke manier af te vallen, die ernstige schaden aan een mens kan maken. Zullen er op mijn Blog geen site’s worden gegeven naar de Anorexia site’s

HTTP:// of een WWW.

Zoals met alles verschijnt er op internet dagelijks van een meisje waar de ribben van te tellen zijn of waar het vel over been is… Het internet is een bron van informatie, ziektes en bedrog! Toch kunnen we niet zonder, alles gaat via internet! De internet verbinding in een ziekenhuis is vaak van levens belang. Of de bluetooth van een camera voor een operatie. Dus de meiden en jongens die willen afvallen komen vaak toch wel op Anorexia website’s uit! Waar een Ana de regels voor schrijft, Ana is de hoofdpersoon… Een soort Jezus alleen dan voor hun.

Daarom moeten alle anorexia website’s een waarschuwing hebben staan!

 

Daarna kan je van alles lezen en ik heb me ingeschreven op een website die eigenlijk voor niets anders bedoeld was dan het berichtjes sturen op een forum tussen was meiden die elkaar kende via internet, inmiddels is de website uitgegroeid tot 1 van de grootste Anorexia site’s van Nederland en België! Ik ben gaan spitten in de berichtjes en de diëten ik ben geschrokken van de foto’s, de levens en de verhalen. Plus het geen wat ik nu heb ervaren mede dankzij de website waar ik het dieet en sport programma vandaan haalde. Voor alle duidelijkheid, het onderzoek staat onder toezicht van een arts… Hij kijkt om de zoveel tijd en controleert mijn gewicht, ik mag niet onder een maximum van 50 kilo komen! Dan zou ik teveel beschadigen.

Door het leven als Anorexia patiënt.

Sinds 2 dagen ben ik begonnen met vasten, wat een ramp is dit! ik mag iedere dag net geen 500 kcal eten en dat is bar weinig als je bedenkt dat ik als normaal mens 2000 a 2500 kcal moet eten, ik merk nu wel dat ik echt veel moeite heb om mezelf warm te houden, meer inspanning nodig heb bij iets tillen of bukken! Bij alles moet ik nadenken, en dat alleen nog maar bij het vasten laat staan dat dit nog 5 dagen moet duren!

Ook ben ik gaan kijken wat de werking nou is van mijn organen, en na die twee dagen is de capaciteit van mijn organen 10% afgenomen, dat betekent dat alles minder word. Het verteren van voedsel, het rondpompen van bloed het ademen! Alles kost meer en meer energie die je lijf niet goed weet te vinden! Je word als het waren heel loom en moe… Als je door blijft zetten val je af ja, maar met dat afvallen heeft het lijf vaak te weinig brandstof om gewoon te functioneren! Ik ben na dag 3 in een dip geraakt waardoor ik echt depressieve gevoelens kreeg, overdag vooral! Wanneer het later werd in de avond verdween het wel weer maar overdag voelde ik me echt niet goed. Ik schrok van alles omdat mijn concentratie vrijwel niks meer waard was. Dag 4 werd het nog erger, en na dag 4 ben ik weer gewoon gaan eten, ik durfde niet meer verder. Bang voor mijn eigen daden en bang voor hoe ik eruit zou komen!

De reactie’s

Toen het bekend werd op socialmedia dat ik dit ging ondernemen, werd het vrij snel duidelijk hoe weinig mensen eigenlijk het besef hebben wat het nou precies is… Anorexia is niet alleen een ziekte maar ook een stoornis, meisjes/ jongens praten het zichzelf aan waardoor ze gaan geloven in een Ana, zei word een soort profeet die ze verteld wat ze moeten doen! Daarom zijn er 10 geboden!

 • Als je niet dun bent, ben je niet aantrekkelijk. (dat is de grootste onzin die je kan bedenken, veel mannen vallen op mooie ronde vormen.)
 • Dun zijn is belangrijker dan gezond zijn. (Je lichaam vertelt je of het goed gaat of niet, je moet daarom ook altijd naar je lichaam luisteren.)
 • Je zult pas gelukkig zijn als je ’s avond hongerig in bed ligt. (Je moet gewoon normaal gaan eten anders vreet je lichaam zich op)
 • Je zult niet eten zonder jezelf schuldig te voelen. (UUHM Dit vind ik een rare? Waarom niet eten? Je word ook dik van niet eten! Honger Udeem)
 • Je zult geen dik makend voedsel eten zonder jezelf daarna te straffen. (Hé als je jezelf straft door daarna een rondje te gaan hardlopen is er niks aan de hand)
 • Je zult calorieen tellen en calorieopname beperken. ( Goed voor je reken examen! Maar pak dan wel een normaal aantal Kcal per dag voor een mens of blijf er 100 tot 200 onder!)
 • Wat de weegschaal zegt is het belangrijkst. (Ja dus niet zeggen dat je jezelf dik vind pas als je weegschaal op het schermpje deze tekst laat verschijnen: “u bent de dik.” mag je jezelf dik noemen!)
 • Gewicht verliezen is goed, aankomen is slecht. (Dat is helemaal niet waar, soms is het alleen maar goed, zo heb je net wat meer brandstof.)
 • Je zult nooit té dun zijn. ( Hé dat is een pure leugen, als je dood wil klopt het maar als je wilt leven is dat echt een leugen.)
 • Dun zijn en niet eten zijn tekens van succes. (Succes? Succes heb je pas als je vriend of vriendin bij je blijft omdat hij of zij je leuk vindt omdat je dat bent en niet omdat je botten door je vel heen komen.)

Vergeet niet, Ana is je vriendin ze zal je nooit verlaten. Volg haar regels en je zult dun zijn.

Zoals jullie wel door hebben, heb ik het commentaar achter de 10 geboden geschreven! (Dik gedrukt) Maar die laatste zin, de zin van Ana is je vriendin… Dat is dus Ana de profeet van de anorexia girls and boys.

Waarom begin jij aan Anorexia Nervosa?

Ik heb nu contact gehad met verschillende meiden en één jongen! Allemaal doen ze mee aan de diëten, beangstigend… en dan heb ik nog niet eens contact met de doorgeslagen 190 cm en 40 kilo meiden! Ook heb ik veel forums, gastenboeken en sms’jes door geplozen van Anorexia patiënten, en alle berichten hadden een ding gemeen! “Ik voel me te dik!” Het doet me toch wel wat hoor, dat de meeste meiden en jongens zo onzeker zijn dat ze heel dun willen zijn! Ik heb mijn gezondheid er niet voor over… Tuurlijk wat meer trainen en afvallen is niks mis mee maar niet zo extreem als de mensen die Anorexia aan het kweken zijn!

Ik heb hier een paar berichtjes herschreven voor jullie zonder namen en zonder telefoonnummers! Zo zien jullie hoe ik dus tot mijn: “ik voel me te dik!” conclusie kom!

Eigenlijk best wel heel zielig, ik heb een gesprek gehad met een jongen die dus bezig is om af te vallen op de manier zoals ik een week heb gedaan… Hieronder zal ik jullie het gesprek laten lezen! Dan krijgen jullie een soort beeld van iemand!

Ik: Heey

Hij: Hee!

Ik: Hoe is het?

Hij: Slecht, met jou!

Ik: Waarom slecht?

Hij: Slechte dag qua eten

Ik: qua eten? Wees is iets specifieker

Hij: Gisteren teveel kcal gegeten was gewoon geen goede dag

Ik: Je bent echt streng voor jezelf of niet.

Hij: Ja maar dat is ook nodig! Anders werkt het niet

Ik: Waarom doe je het eigenlijk?

Hij: Het dun willen zijn ja,

Ik: Maar als ik vragen mag wat vind jij leuk aan een ‘skelet’ uiterlijk?

Hij: Er zit een verschil tussen ‘skelet’ uiterlijk en dun zijn!

Ik: Ja ik ken het maar de Ana’s zijn vaak tot op het bot toe dun

Ik: Weten jou ouders dat je ana doet?

Hij: Nee gelukkig niet, ze hebben alleen een keer laxeer tabletten gevonden

Ik: Hoe verberg je dan dat je zo mager bent?

Hij: Dikke kleding aan doen

Hij: ik heb heel vaak een blouse met een trui erover aan gedaan

Hij: maar nu de zomer eraan komt gaat het wel wat moeilijker, hou wel altijd mijn t-shirt aan.

Ik ken de jongeman niet persoonlijk alleen van het chat programma! Ik heb vele avonden met hem gesproken! En weetje ik heb best wel medelijden, ik weet dat ik ze niet kan helpen! Toch wil ik het wel!

Mijn conclusie is dan ook heel kort gezegd, deze mensen moeten hulp krijgen en ouders moeten zich beter weerbaar kunnen maken om hun kinderen hier tegen te beschermen, net als seks, drugs en alcohol moet dit onderwerp ook de Nederlandse huiskamers in!! Voor de groep mensen met pro anorexia nervosa! Zoek hulp voor het telaat is, ieder mens is anders en ieder mens heeft een waarde!

Kortom een geslaagd onderzoek naar het onderwerp!

Facebook Comments

One comment on “Dik, Dun, Dunner en Anorexia…”

 1. Leon schreef:

  Hallo, wat heftig zeg… Heb je er later nog iets aan overgehouden? Mijn broertje lijd hieraan, het is erg moeilijk voor ons maar het komt wel weer goed hopen we

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.