25 songs: Dag 15 “Eén liedje wat je graag mee zingt

Roodborstje tikt tegen het raam, tik, tik, tik…. tot aan dag Sinterklaasje da-ha-g, als kind zing je de liedjes uit volle borst met de juf of meester mee. Of je nou vals zingt of kraak zuiver, dat maakt niemand wat uit. Naarmate je ouder word stoppen de meeste ook met zingen, misschien een refrein hier en daar maar meer ook niet.

Ook ik heb dat, naast dat ik blog probeer ik ook nog een beetje te zingen! Wel wanneer niemand het hoort want dan durf ik niks meer. Ik zing Nederlands talig op mijn eigen kamertje of op de fiets, als ik ’s ochtends naar school moet fietsen, en dan kom ik ’s ochtends langs de autosloperij de mannen daar fluiten dan altijd als ik half schreeuwend en zingend lansfiets, of ze het nou doen omdat ze het lelijk vinden of omdat ze het mooi vinden. Ik zou het niet weten maar ik ken ze toch niet dus ach wat zou het?

Jullie kennen vast Guus Meeuwis wel, of Marco Borsato! Ik ‘zing’ van Boudewijn de Groot tot Marianne Weber! Maar een liedje zal me altijd wel bij blijven! Het enige Engelstalig nummer wat ik mee kan zingen, ook het rappen lukt me redelijk! Dit liedje heeft een betekenis voor mij en voor veel andere gastjes van mijn leeftijd.

Macklemore & Ryan Lewis – Same love feat. Mary Lambert

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.