van VMBO naar MBO

Het is weer zover, net als op de basisschool moet ik gaan kiezen welke school ik naartoe wil. Nog belangrijker wat ik nou eigenlijk wil worden, ik ben er nu redelijk achter wat ik wil worden! Altijd al draag ik zorg voor mensen dus waarom word ik geen SPW’er zoals dat vroeger heette. Sociaal Pedagogisch werker, zoals ze dat mooi zeggen. Nu ik daar een aantal zeer negatieve ervaringen in heb gehad geloof ik dat ik in dit stadium van mijn leven die verantwoordelijkheid voor mensen niet kan dragen, dus dan komt het stukje lichamelijke zorg… Het stukje zorg dat mensen nodig hebben die ze zelf niet meer kunnen verzorgen.

Mijn moeder, zij werkt al jaren in de zorg… Soms hoor je hele lastige ervaringen op het gebied van hoe ze soms zorg moet leveren (voor de duidelijkheid mijn moeder zegt nooit wie iemand is of wat diegene mankeert, dat valt binnen haar beroepsgeheim) dus daar zijn we dan, ik ben gaan kijken in de gezondheidszorg en kwam er achter dat zelfs wanneer ik daar slechte ervaringen (dood, ziekte, incontinentie etc. ) in tegen kwam het toch een leuk, maar vooral mooi vak was. Vanaf nu wil ik ook de zorg in, maar goed je moet dus naar een andere school. Je gaat opzoek naar een leerling vriendelijke school, daar ga je kijken en dan een dagje meelopen. Ik vond het toch wel redelijk spannend want alles is nieuw je kent helemaal niemand, lastig maar helaas. Ik heb tot nu toe twee scholen gehad, één in Utrecht en één in Rotterdam. Beiden hadden ze op hun eigen manier dingen best leuk geregeld. Alleen de een had een wat hartelijkere sfeer dan de anderen. Waar ik bij de ene in een grote kantine werd gezet zonder dat ik wist waar ik eigenlijk was, werd ik bij de andere op sleeptouw genomen door een groepje leerlingen.

De ene school gaf mij een gemoedelijke en rustige sfeer en de andere een wat hardere en lastige cultuur. Twee heel aparte scholen die toch hetzelfde onderwijs geven, goede zusters worden geboren zeggen we wel is. ik denk nog steeds dat het echt zo is, goede verpleegkundige worden geboren en niet gemaakt. Je moet er voor kiezen niet omdat je het wel grappig lijkt, maar omdat je het echt leuk vind. Inmiddels heb ik de bevestiging dat ik kan starten.

Dit was mijn blog voor vandaag, een kortje dat wel de volgende blog word langer dat beloof ik jullie

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.