Welkom in de wereld van het Carnaval

het was voor mij al een tijdje gelden, carnaval… Het feest der zotten en dwazen, zij schrijven op muren en glazen. Maar ja wat is het eigenlijk? Want iedereen weet dat je jezelf helemaal klem zuipt en dat je gaat feesten op carnavals muziek. Daarom neem ik jullie mee naar het begin van Carnaval, het feest wat we nu kennen is allang niet meer wat het vroeger bij het ontstaan was. Wat? Hoor ik jullie denken, ja carnaval is eigenlijk het feest voor het vasten in het katholieke geloof, het feest ging er eigenlijk om dat je 4 dagen keihard ging feesten en daarna 40 dagen lang ging vasten om te herdenken wat er in de bijbel staat over het vasten. Tot zover de geschiedenis van carnaval!

Wat we op de dag van vandaag door heel Brabant Limburg en Gelderland zien is eigenlijk een feest voor de zotten en de dwazen, we zuipen tot we kruipen en sjansen met de franse! Om het maar even te citeren uit een heel oud gezegde, ook ik ben wezen carnaval wezen vieren! normaal gingen mijn ouders en ik altijd naar de optocht kijken in het dorp waar ze 40 jaar geleden geboren is, dit jaar is dat voor het eerst niet gebeurt. Dit jaar ging ik met vrienden naar Oosterhout, de kroegen langs en de straten in! Zo gezegd zo gedaan ik als kwaadaardige heks verkleed gaan carnaval vieren. Op zondag als heks wanneer de kerk net klaar is, was achteraf gezien geen goed idee! Maar goed het was even niet anders en ben maar gewoon doorgelopen, want als ik me van onze christelijke gemeenschap in Hardinxveld dan mag ik ook geen homo zijn. Nee nou lieg ik want ik ben homo maar mag het niet uiten en god haat mij dan. Zo is het me verteld en zo hebben ze een christen minder in Hardinxveld. Maar goed ik dwaal af terug naar Carnaval, ik was dus op weg naar het station om naar Gorinchem te reizen… Nou niet dus die trein reed zo verschrikkelijk traag en reed dwars voor mijn neus door.

Ik was met twee anderen van de ploeg en toen hebben we maar een auto laten komen en die heeft ons godzijdank naar Gorinchem gebracht, we konden direct de taxi in en gassen maar. Op naar kaaiendonk en alle gezelligheid die het met zich mee brengt, zelf ben ik zestien dus mag ik eigenlijk niet drinken. Maar ach aan het eind van de avond weet je zelf ook niet meer dat je 16 bent, ik had een tas bij dus dan moet je opzoek naar een café waar ik al mijn spullen kwijt kon! Al gauw had ik er een gevonden waar ik mijn jas kwijt kon en mijn bonnetjes kon halen om drank of eten te kunnen halen, tot mijn grote verbazing zie ik opeens een boef lopen! Nou ja een boef? het is eigenlijk onze wijkagent die verkleed was als boef. Ik hoop nu toch echt dat hij me niet heeft gezien, ik was natuurlijk als heks dus met jurk pruik en een berg make-up geweldig vond ik het wel en grappig ook wel om zoveel bekijks te trekken!

Maar goed mijn bankrekening is nu dus van 150,- euro naar 80,- euro gezakt door alle drankjes en het eten, ik heb het geweldig naar mijn zin gehad, op een gegeven ogenblik stond ik buiten of tenminste in het halletje naar buiten. toen er een jongen naar me toe kwam en zei: “zijn die tieten echt?” ik twijfelde om jah te zeggen en die jongen met het schaamrood op zijn kaken terug te laten keren van god weet waar hij vandaan komt, toch heb ik nee gezegd, omdat ik dat ook weer zo zielig vond. Ik had al wat drankjes op dus lag ik helemaal dubbel om de opmerking van de jongeman. De magie van Carnaval is dat je gemoedelijk bent met elkaar en voor elkaar, zo maak je een gezellige sfeer en kun je gezellig met elkaar omgaan!

Later belande ik op de dansvloer met een groep jongens, ze keken me eerst wel een beetje raar aan maar het was super gezellig. Want ze hadden niet door dat ik een man was, alle 5 jongens zoende me en zaten aan me. Tot ik mijn bek open trok en zei dat ik een man was, met stomheid geslagen keken ze me aan en begonnen toen keihard te lachen en we gingen weer do

Welkom bij de carnaval! en ik zeg tot volgend jaar #ALAAF

Om een beetje in de sfeer te komen voor volgend jaar is dit alvast een leuk liedje voor jullie

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.