geluk, hoop en liefde

Ik kijk, ik zoek en ik wacht… Dag in dag uit, want wanneer het er niet meer is besef je pas goed dat het er niet meer is. ‘Goedemorgen schat’ iedere dag dreunt het in mijn hoofd, wanneer ik opsta en iedere avond mis ik die laatste kus voor ik ga slapen. Ik besef me nu ik een aantal vervelende relatie’s achter de rug heb, dat ik het mis…

Iedereen om me heen, ze zijn gelukkig met elkaar! Veel van de jongeren vinden hun geluk bij elkaar, natuurlijk zijn er meer mensen zoals ik. Maar ik mis het, vandaag zat ik in mijn les samen met een jongen! Hij is hetero en zag dat ik op mijn telefoon keek of ik nog berichtjes had gemist, ik klikte whatsapp weg en ging doelloos door al mijn apps heen tot ik op de pagina kwam waar Grindr op stond, hij keek me aan en ik hem… Voor jullie denken wat is Grindr, dat is de homo app waar Onno Hoes zijn toyboys op vond. Maar goed de jongen naast mij zag de app staan tussen alle andere apps, ik kreeg een rode kop van schaamte want ja… Je voelt je erg ongemakkelijk als iemand ziet dat je hopeloos opzoek bent naar dat kleine beetje liefde. Hij keek me dus aan en zei niks, ik wilde me omdraaien en weer opletten wat er werd gezegd. Nog voor ik me om kon draaien naar de docent zei hij: “Juul je verdient zoveel beter dan je in je hol te laten nemen door een paar oudere mannen.” de meiden die voor ons zaten keken verschrikt om.

Mijn hoofd kleurde zowat paars van schaamte, maar diep van binnen kon ik wel janken… Was ik niet helemaal gestoord om dat stukje liefde te zoeken tussen allerlei mannen en jongens? Ik richtte mij op mijn werk en liet het maar rustte want ik wist geen antwoord op wat hij zei, ik keek nogmaals op mijn telefoon en zag dat ik een berichtje had gekregen van een jongen ergens uit Brabant. Ik opende het en hij zei iets heel onschuldigs, maar wel met zo’n kus poppetje. Weer kreeg ik een rooieboei want hem had ik ook leren kennen via deze Grindr app, ik keek om maar iedereen was gewoon aan het werk. Ik klikte mijn telefoon uit en ging doelloos zitten tekenen op een leeg blad, ik tekende en tekende. Nou ja ik maakte sierletters die de tekst:

I can’t find what’s make me happy!

Al mijn hele leven krijg ik te horen dat de ware niet gevonden kan worden als je er naar zoekt, de ware zou vanzelf komen. Maar ja ik ben ongeduldig en nogal van mijn eigen zin, steeds weer maak je dan de fout dat je niet moet gaan zoeken want dan kom je de verkeerde tegen! Het enige voordeel wat ik me kan bedenken is dat je veel mensen ontmoet, helaas neem je na dat het uit is een beetje rot afscheid en ziet elkaar dan nooit meer! Geloof, hoop en liefde zo heet deze blog en tegelijkertijd kun je er maar een van de drie woorden uit halen, namelijk liefde daar heb ik nu over geschreven! Maar ergens diep in mijn blog lees je ook dat ik geloof, geloof in die ene jongen die ik ooit is hoop te ontmoeten. Eigenlijk waren dat dus ook de twee andere woorden, nou ja dan hoef ik dat niet meer te vertellen!

Nu ik hier zit klinken de woorden van de jongen weer in mijn hoofd: “Juul je verdient zoveel beter dan je in je hol te laten nemen door een paar oudere mannen.” De tranen springen me in mijn ogen, ben ik dan werkelijk zo wanhopig dat ik mijn geluk ga zoeken op internet? Dat moet ik niet willen! Met deze woorden sluit ik mijn blog af en wens jullie een lekker weekend toe!

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.